onsdag den 20. januar 2016

Regeringen under pres for flygtningelandsbyer


Regeringen er under pres fra Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og de Konservative for at forberede redegørelse for fordele og ulemper i forbindelse med etablering af flygtningelandsbyer.



Dansk Folkeparti vil have flygtninge til at bo i de særlige flygtningelandsbyer indtil de kan vende hjem, eller indtil presset på kommunerne er aftaget, så kommunerne selv kan overtage opgaven med indkvartering.
»Kommunerne kan ikke blive ved med at tage imod flygtninge og migranter. Danmark skal finde nye måneder at hjælpe flygtninge på,« sagde udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) og gentog forslaget om at flygtninge slet ikke skal integreres i det danske samfund, men huses i lejr i de såkaldte nærområder.
DF foreslår, at flygtningelandsbyerne i videst muligt omfang placeres i forlængelse af de eksisterende asylcentre.
Liberal Alliance ønsker kort fortalt at »hjælpe flere flygtninge i nærområderne og færre i Danmark«. Men udlændingeordfører Simon Emil Ammitzbøll tvivler på, at flygtninge rejser hjem igen, hvis først de er flyttet ind i en dansk flygtningelandsby.
»Er det ikke et meget naivt håb? Eller ønske? Eller drøm? Jeg gætter på, at alle dem, der kommer ind – selv i flygtningelandsbyer – ender med at blive i Danmark for evigt. Risikerer vi ikke bare at gøre udfordringerne og udgifterne endnu større ved at placere folk i flygtningelandsbyer?« spurgte han under debatten.
Senere uddybede han LA's bekymring for, at »danskernes lommer« kommer til at betale for deciderede »ghettofabrikker«.
»Vi er meget skeptiske overfor de her flygtningelandsbyer. Det er vi, fordi vi tror, at mennesker kommer til at sidde der i rigtig langt tid, og fordi vi tror, at de kommer ud i det danske samfund bagefter i stedet for tilbage til de lande, de kommer fra,« sagde Ammitzbøll.
Liberal Alliance vil derfor hverken stemme for eller imod.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar